"Prezenta in cadrul acordului stand-by a angajamentului Guvernului de a modifica Codul muncii a fost perceputa negativ de catre membrii organizatiilor sindicale si de catre public, fiind considerata o ingerinta nejustificata a FMI in politica sociala a Romaniei", au sustinut confederatiile sindicale BNS si Cartel Alfa in cadrul unei intalniri cu reprezentantii FMI. Liderii sindicali au admis ca actualul Cod al muncii contine prevederi care "ar putea parea rigide", insa au atras atentia ca acestea pot fi corectate printr-o legislatie complementara sau prin acorduri bilaterale, fara "amputarea drepturilor si libertatilor lucratorilor".

De asemenea, sindicalistii au subliniat necesitatea unui Cod al muncii care sa poata fi aplicabil tuturor companiilor din Romania, indiferent de marime, de forma de organizare sau de natura proprietatii. FMI a aflat "cu surprindere" ca Guvernul Romaniei nu a consultat partenerii sociali cu privire la modificarea Codului muncii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.