Business 2 Iunie 2008 04:46
Organizatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA) a prelungit pentru o perioada de doi ani valabilitatea certifictului de audit IOSA a companiei aeriene Tarom, in ceea ce priveste siguranta zborului si calitatea operatiunilor.

„Pentru Tarom, reinnoirea certificarii IOSA este confirmarea faptului ca operam in concordanta cu cele mai stringente standarde din aviatia civila“, a declarat Gheorghe Birla, directorul general al Tarom, citat de Gandul.

Ziua informeaza ca Tarom a fost auditata in ianuarie 2008, pe o perioada de cinci zile, pentru reinnoirea certificatului. In cadrul acestui proces, a fost verificata respectarea a 900 standarde si proceduri din opt zone operationale, precum organizarea si managementul companiei, operatiunile de zbor, controlul operational, intretinerea tehnica a aeronavelor, operatiunile in cabina de pasageri, potrivit unui comunicat al Tarom.

Deasemenea, Gardianul relateaza ca Tarom plateste prime de 3,79 milioane dolari companiei Astra Asigurari pentru servicii de asigurare Casco si raspundere civila fata de terti, pentru perioada 1 mai 2008 - 30 aprilie 2009. Acesta este al doilea an consecutive in care contractual este atribuit companiei Astra Asigurari si include, in plus fata de contractul din anul anterior, asigurarea de reducere a fransizei Casco deductibile la aeronave si motoare de schimb. Suma de asigurare Casco a aeronavelor se ridica la 452 milioane de dolari, iar limita combinata unica pentru asigurarea de raspundere civila fata de terti este de 750 milioane de dolari. Potrivit datelor din Monitorul Oficial, Astra Asigurari a castigat licitatia deoarece a oferit cel mai scazut pret.

Alte companii interesate de asigurarea flotei au fost Allianz Tiriac si Omniasig. Compania Astra Asigurari a incheiat pentru anul acesta polite si pentru flotele companiilor Romavia, BlueAir, Romaero si Scoala Superioara de Aviatie Civila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.