Business 28 Mai 2008 04:58
In cei cinci ani petrecuti in fruntea companiei, Arun Sarin a reusit sa dubleze numarul de clienti ai acesteia.

Arun Sarin, directorul general al Vodafone Group, a demisionat ieri dupa cinci ani petrecuti in fruntea celei mai mari companii de telefonie mobila din lume, scrie cotidianul britanic „The Telegraph“. Sarin, care se afla in fruntea gigantului britanic din 2003, va parasi pozitia pe care o detine incepand cu 29 iulie. El va fi inlocuit de Vittorio Colao, actualul director general adjunct.

Decizia directorului general surprinde, deoarece strategia sa din ultimii ani, bazata pe extinderea pe pietele aflate in plina dezvoltare, a fost incununata de succes. Sarin a spus insa ca a indeplinit tot ceea ce si-a propus sa faca la conducerea Vodafone. El a declarat ca succesorul sau, Vittorio Colao, in varsta de 46 de ani, va trebui sa navigheze cu prudenta prin problemele financiare cu care se confrunta lumea in aceste momente.

Arun Sarin a ocupat functia de director general intr-o perioada in care grupul a devenit o companie de comunicatii integrata si s-a extins pe mai multe piete emergente, inclusiv Romania, Cehia, Turcia si India, se arata intr-un comunicat al operatorului britanic. Totodata, baza de clienti a Vodafone a avansat de la 120 de milioane, in 2003, la peste 260 de milioane, la 31 martie 2008.

In anul financiar 2007-2008, incheiat pe 31 martie, Vodafone Group a consemnat venituri in crestere cu 14%, la 44,6 miliarde euro. In Romania, una dintre pietele pe care s-a axat Sarun, Vodafone a inregistrat in ultimul an aproape un milion de clienti noi, o crestere anuala de 19% a bazei de abonati si venituri totale de 1,184 miliarde euro, anual cu 11% mai mult.

„Arun Sarin a avut reusite excelente la conducerea companiei si sunt convins ca Vittorio Colao va fi un succesor pe masura“, a declarat presedintele Vodafone, Sir John Bond.

Surse din anturajul lui Sarin spun ca acesta s-ar putea angaja la una dintre companiile care activeaza in sectorul de achizitii si ca este, de asemenea, probabil ca el sa ocupe cateva pozitii nonexecutive in consiliile de conducere ale mai multor companii internationale.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.