Business 28 Mai 2008 04:49
Managerii de top sunt platiti cu mii de euro sau chiar cu zeci de mii de euro pe luna daca lucreaza pentru o multinationala si au o functie de coordonare la nivel regional. Salariul reprezinta insa, in unele cazuri, numai jumatate dintre beneficiile pe care le primesc ei din partea companiilor. Pe langa masina de serviciu sau casa de serviciu, unele companii le ofera directorilor de top prime de vacanta sau pachete gratuite de asigurari, de viata si de sanatate.
“La nivel de top management, beneficiile, financiare si non-financiare, au o pondere importanta - de la 20% pana la 50%-60%. Beneficiile oferite managerilor pot cuprinde masina de serviciu, locuinta, asigurari de viata si de sanatate, prime de vacanta, bugete pentru cursuri si programe de MBA, in categoria beneficiilor non-financiare si bonusuri, actiuni si prime in categoria beneficiilor financiare”, a declarat pentru Gandul Andreea Mihaila, professional consultant in cadrul companiei de recrutare a fortei de munca Manpower. Cele mai mari salarii de pe piata locala sunt acordate managerilor de top din sectoare ca banking, telecomunicatii, IT, advertising si retail. Marimea salariului incepe insa sa nu mai fie un factor atat de puternic ca pana acum.

Lupta pe viata si pe moarte dintre companii pentru directori buni a transferat astfel centrul de greutate de pe salariul propriu-zis pe celelalte beneficii pe care acestia le pot avea. Salariul este in continuare foarte important, insa unii manageri prefera sa ia mai putini bani, dar sa aiba un program mai flexibil sau sa devina actionari in cadrul companiei. Mai mult decat atat, unele companii isi trimit directorii la cursuri de specializare care “dau foarte bine” la CV si la experienta si permit ascensiunea profesionala. Unele astfel de cursuri pot costa mii de euro, fiind un mare avantaj daca ti le plateste firma.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.