Business 27 Mai 2008 12:55
Cu o suprafata de 531 metri patrati, aeronava francezilor de la Airbus, modelul A380, este cel mai mare avion din lume destinat pasagerilor, avand o capacitate de 525 de persoane in configuratie standard cu trei clase, sau 853 de persoane numai la clasa economica.
Miliardarul #1: Al Waleed bin Talal bin Abdul Aziz

Prima persoana din lume care si-a comandat un Airbus A380, cu scopul de a-l folosi drept avion particular este Al Waleed bin Talal bin Abdul Aziz, printul Arabiei Saudite. Supranumit si Warren Buffett al Arabiei Saudite, printul in varsta de 53 de ani se afla pe pozitia a nouasprezecea in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume, imensa sa avere de 20 miliarde de euro provenind din investitii atat in proprietati imobiliare cat si pe piata bursiera. Al Waleed si-a propus sa transforme aeronava mamut in cel mai extravagant si mai exclusivist avion privat din lume. Astfel, pe langa pretul de peste 300 milioane dolari platit pentru modelul A380, printul va mai cheltui inca jumatate din aceasta suma pentru personalizarea sa.

Avionul care va fi livrat miliardarului in 2010, se va lauda cu un design interior din care nu vor lipsi sauna si o piscina cu un aspect desprins parca din natura, o sala de mese imbracata in marmura, o sala de sport si o fresca din fibra optica, realizata pe tema desertului.De asemenea, printul va cheltui aproximativ 58 de milioane dolari pentru imbracarea avionului, la exterior, in foita de aur, aspect care poate fi insa si periculos daca ne gandim la reflexia razelor soarelui de suprafata stralucitoare a aeronavei.

Miliardarul #2: Michael Ezra

Recent a fost dezvaluit si numele celui de-al doilea viitor proprietar de Airbus 380. Acesta este Michael Ezra, un misterios magnat din Uganda, sursa averii sale ramanand o enigma pentru publicul larg. In varsta de doar 34 de ani, Michael Ezra este deja cel mai bogat om de afaceri din Uganda si unul dintre cei mai cunoscuti filantropi din lumea sportului, sustinand financiar numeroase echipe din Uganda.
Este de asemea cunoscut faptul ca, in anul 2004, Michael Ezra a incercat sa cumpere clubul de fotbal Leeds United pentru suma de 75 milioane de euro, oferta sa fiind insa refuzata. In 2006, in cadrul unei licitatii caritabile ale carei fonduri erau destinate copiilor defavorizati din intreaga lume, acesta a platit pentru un ceas Centennial Mont Blanc, model unicat, fabuloasa suma de 170.000 de euro.

Michael Ezra a platit la sfarsitul lunii trecute suma de 260 de milioane dolari pentru achizitionarea unui Airbus A380, la aceasta suma urmand a se adauga aproximativ 150 milioane dolari, bani destinati personalizarii aeronavei.Astfel, avionul ii va fi livrat magnatului in 2010 cu un design interior diferit de cel al modelului standard. Acesta va fi dotat cu un birou, un echipament complet de telecomunicatii prin satelit, o camera de conferinte pentru doisprezece persoane, o sala pentru karaoke si un cinema, o sala de sport si un mic centru medical, la care se adauga patru dormitoare VIP, patru dormitoare executive si spa.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.