Conducerea Romtelecom a anuntat ca serviciul de acces la Internet in banda larga este deja disponibil in Bucuresti. Pentru inceput, oferta se adreseaza segmentului business. Pentru utilizatorii casnici, pachetul va fi disponibil in aproximativ trei luni.

Directorul comercial al Romtelecom, Pieter Bakker, a anuntat cu prilejul "Zilei comunicatiilor" ca serviciul de acces Internet la viteze ridicate, prin tehnologia ADSL, este disponibila in Bucuresti. Pina la sfirsitul lunii vor fi acoperite orasele Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Oradea, Constanta si Sibiu. Serviciul este destinat in special utilizatorilor din mediul urban deoarece distanta dintre concentratorul ADSL si client nu este mai mare de sase kilometri. Primele pachete sint destinate firmelor.

Taxele variaza intre 50 si 80 de euro

Pentru abonamentul Data Express 768, viteza de acces la Internet este de 768 kbps si va costa 49 de euro fara TVA lunar. Cel de-al doilea, Data Express 1024, asigura utilizatorului o viteza de acces de 1.024 kbps cu 79 de euro lunar, fara TVA. Vitezele maxime atinse de ADSL sint de 8 Mbps la descarcarea fisierelor si 1 Mbps la trimiterea fisierelor.

Chiria lunara pentru modemul ADSL este de 3 euro. Cei de la Romtelecom si-au propus ca, pina la sfirsitul anului, sa atraga circa 10.000 de clienti, persoane juridice. Se pregatesc pachete si pentru utilizatorii casnici. Tarifele nu sint cunoscute, dat fiind ca serviciul pentru abonatii rezidentiali va fi disponibil in aproximtiv trei luni. Romtelecom si-a facut publica intentia de a intra pe aceasta piata prin fuziunea cu ARTelecom.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.