Solutiile Clavis vor permite gestiunea membrilor si administrarea activelor BCR Administrare Fond de Pensii in parteneriat cu ASCENTA si Dorsum va implementa proiectul Clavis, o solutie software integrata pentru administrarea fondului de pensii obligatorii.

Contractul prevede implementarea a doua aplicatii: Clavis Pension care gestioneaza membrii fondului si permite raportarea acumularilor de pensii si Clavis Asset cu rol in managementul activelor si al riscului, plasamentelor pe burse, calculul valorilor activelor si in obtinerea unor randamente investitionale maximizate.

Proiectul are ca obiectiv sustinerea activitatii operationale a fondului, in conditii de eficienta si randament maxim. Sistemul va acoperi integral functionalitatile operationale de back-office, front-office si mid-office ale fondului si va permite inregistrarea unui numar nelimitat de membrii, gestiunea portofoliilor, monitorizarea limitelor, precum si generarea de situatii si rapoarte obligatorii.

„Acest proiect a fost extrem de interesant, cu foarte multe provocari pentru noi. Datorita raportarilor obligatorii catre autoritatile regulatorii si necesitatea intrarii GO Live a sistemului cat mai repede, ASCENTA s-a angajat la respectarea unui program de implementare cu termene stranse”, a declarat Emanuel Oana, Financiar Sector Manager ASCENTA, compania de consultanta IT a Grupului Softwin.