Business 24 Mai 2008 01:38
Romania trebuie sa profite de situatia economica favorabila, mai cu seama ca aceasta nu va mai dura decat 5-7 ani, a atentionat Leonard Orban.
“Romania beneficiaza inca de fondurile europene prevazute de actualul buget UE (pentru perioada 2007-2013), insa Comisia va modifica bugetul incepand din 2014 si nu se stie cum vor arata atunci fondurile europene”, a precizat comisarul european Leonard Orban, cu ocazia unei mese rotunde privind oportunitatile oferite Romaniei de UE, prin strategia de la Lisabona. Comisarul a remarcat cresterea competitivitatii economiei romanesti, insa a aratat ca, pe fondul crizei financiare mondiale si a cresterii pretului la alimente si la petrol, Comisia Europeana a modificat deja in sens negativ estimarile privind cresterea economica a Romaniei.

El a criticat lipsa calitatii investitiilor facute de Romania in resursele umane, in vederea aplicarii strategiei de la Lisabona, un plan de actiuni care isi propune sa transforme UE in cea mai puternica si dinamica economie


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.