Business 22 Mai 2008 02:13
Majoritatea romanilor care inregistreaza in prezent datorii la institutiile de creditare s-au nascut in zodia leului, nu au studii superioare si au aproximativ 35 de ani, potrivit unei analize Coface Romania. Numarul mediu de zile dupa care acestia isi platesc restantele urca pana la 90, in timp ce valoarea debitului pe care bancile trebuie sa-l recupereze de la ei este de 820 de euro.
Cei mai multi rau-platnici figureaza cu restante la un singur credit, 64% dintre sumele neplatite la timp reprezentand ratele pentru creditele de nevoi personale, in timp ce datoriile acumulate pe cardurile de credit se apropie de 9%, de aproape doua ori mai mult decat in 2007. Din datele Coface mai reiese ca datornicul are domiciliul in Capitala. „Bucurestenii cunosc mai bine legile, stiu cum si pentru cat timp se pot sustrage de la plata datoriilor, motiv pentru care recuperarea acestora se realizeaza mai greu”, a declarat pentru Gandul Alexandra Rusen, team leader in cadrul departamentului de colectare al Coface Romania.

Femeile acumuleaza restante la varste mai inaintate
Portretul-robot al femeii rau-platnice nu se indeparteaza foarte mult de cel general, singurele diferente notabile inregistrandu-se in dreptul varstei, al sumei restante, dar si al zodiei. Aceasta datoreaza in medie 680 de euro, are 41 de ani si este nascuta in prima parte a lunii aprilie, sub zodia Berbecului.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.