Business21 Mai 200817:13

Lectura de un minut

Aproape 34.000 de noi aderenti la sistemul de pensii private obligatorii au fost inregistrati de Casa Nationala de Pensii dupa incheierea campaniei de aderare initiala, care nu au fost inca validati de CNPAS.
"CNPAS a inregistrat 33.774 noi aderenti, care nu au fost inca validati", a mentionat Mariana Campeanu, presedintele CNPAS, care a adaugat ca cifra indica faptul ca tendinta este una pozitiva.

Totalul sumelor virate de Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) este de 88,19 milioane lei (24,13 milioane euro), valoarea medie pe asigurat fiind de 7,55 euro.

Primele viramente catre fondurile de pensii obligatorii, aferente lunii martie, au fost facute pe 20 mai.

Primele trei fonduri de pensii private obligatorii, care au primit cea mai mare parte a viramentelor (70%), acumuleaza si cea mai mare parte (65,5%) a conturilor goale, respectiv 629.900 din totalul de 961.355 conturi goale pe pilonul II.

"Din totalul conturilor goale, 65% au fost reprezentate de participantii fara venit, 35.000 au fost reprezentate de concediile de materitate, iar pentru restul conturilor goale nu au fost depuse declaratii nominale", a mentionat Doru Frunzulica, membru in Consiliul Comsiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

El a mai spus ca, pentru acest an, suma virata catre fondurilor de pensii va fi de 250-300 milioane euro.

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.