Business 21 Mai 2008 05:18
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a inregistrat trei oferte pentru achizitionarea celor 741.339 actiuni ale SC Avioane Craiova SA, societatile interesate de companie fiind Alenia Aeronautica, din Italia, AERO Vodochody, Cehia si INAV SA Bucuresti.

Castigatorul licitatiei urmeaza sa intre in posesia a 80,9778 % din capitalul social al SC Avioane Craiova SA.

Pentru a putea participa la negocieri, investitorii trebuie sa prezinte Planul de afaceri pe o perioada de trei-cinci ani, potrivit AVAS.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a subliniat ca a inclus in proiectul cadru al contractului de vanzare-cumparare clauze obligatorii si nenegociabile referitoare la industria de aparare si a celorlalte acte normative referitoare la pregatirea economiei nationale si a teritoriului pentru aparare.

Societatea Avioane Craiova a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave.

Avioane Craiova este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 SOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.