Business 20 Mai 2008 01:24
„Palatul lui Putin de la mare“ a devenit caminul unei impresionante colectii de arta.

Oligarhul Alisher Usmanov, care detine, printre altele, aproape un sfert din clubul de fotbal Arsenal, a donat de curand 400 de opere de arta, in valoare de 31,4 milioane de euro, statului rus. Operele, ce au apartinut colectiei Rostropovich-Vishnevskaia, au fost duse la Sankt Petersburg, dar, in loc sa fie expuse intr-un muzeu precum Hermitage, ele au fost atarnate pe peretii Palatului Konstantinovski, cunoscut si sub numele de „Palatul lui Putin la mare“, noteaza cotidianul britanic „The Telegraph“.

Palatul, cu gradini impresionante ce dau inspre Golful Finlandei, a fost construit in secolul al XVIII-lea de catre Petru cel Mare, dar a fost distrus in perioada sovietica.

Restaurarea palatului din orasul natal al fostului presedinte este unul dintre motivele de mandrie des invocate de Putin. Palatul a fost reconstruit in 2000, restaurarea costand 75 de milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.