Business 17 Mai 2008 01:35
Producatorul de gaze naturale Romgaz Medias, companie controlata de statul roman, va incerca sa isi exitinda capacitatile de productie in strainatate urmand sa semneze in cateva saptamani acorduri pentru concesionarea unor perimetre de explorare in Slovacia si Polonia, potrivit directorului general adjunct al societatii, Lucian Stancu, citat de Mediafax.
Extinderea Romgaz pe pietele straine face parte din strategia de dezvoltare a companiei elaborata de Ministerul Economiei. Oficialii ministerului anuntau recent ca Romgaz urmareste patrunderea pe piata din Asia Centrala, in special in Turkmenistan. Aici, planurile companiei sunt fie sa se implice in productie fie sa participe la constructia de depozite de gaze. Romgaz a mai avut cateva tentative de a iesi pe pietele straine, dar care nu s-au materializat.

De exemplu, in urma cu cativa ani Romgaz a incercat sa incheie un acord cu compania maghiara Mol pentru explorarea unor perimetre in Ungaria,dar proiectul a picat pe fondul unor probleme legislative din tara vecina.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.