Ce vrei sa te faci cand vei fi mare? Doctor, fotbalist, profesor, raspund cei mici. Unii ajung insa in meserii extrem de periculoase. Site-ul askmen.com trece in revista o parte dintre acestea.

10. Bodyguard. Nimic romantic in a fi scutul unui politician sau al unei vedete. Si asta in ciuda imaginii roz proiectate de idila cinematografica dintre Whitney Houston si Kevin Costner.

9. Salvamar. Cati au suficienta disponibilitate pentru a-si sacrifica viata pentru un nenorocit luat de val? Pamela Anderson (apetisanta actrita din „Baywatch“) stie probabil raspunsul.

8. Pirotehnist. Bombele neexplodate sau valizele-capcana dau dureri de cap militarilor specializati in dezamorsarea bombelor.

7. Gardian in masina bancii. De bine, de rau, avem inca nevoie de lichiditati. Si ce ne-am face fara cerberii sacilor de bancnote transportati de la o banca la alta sau pentru incarcarea bancomatelor de aiurea?

6. Politist. Luati peste picior in seriale de comedie de genul „Garcea“ sau pusi pe piedestal in filmele de actiune de peste Ocean, politistii sunt obligati sa-si ascunda nervii dupa un zambet calm.

5. Pompier. Cand trebuie salvata o pisica ratacita in varf de copac, lucrurile par simple. Insa putini si-ar dori sa stinga focul din preajma unor materiale explozive sau sa fie nevoiti sa salveze din foc victime, aflandu-se in varful unei scari instabile.

4. Miner. Pe langa faptul ca munca de mina se lasa cu probleme de sanatate, ortacii sunt amenintati tot timpul de prabusiri subite ale peretilor din galerie. O dovedesc accidentele recente petrecute la minele de la Paroseni si Vulcan aflate in zona Vaii Jiului.

3. Sofer de TIR. Transportatorii profesionisti traiesc mai mult pe drum decat cu familia. Noptile nedormite, soferii rauvoitori sau conditiile proaste de drum sunt tot atatea cauze ale accidentelor rutiere in care sunt implicati camionagiii.