Business 16 Mai 2008 03:43
Pana in 2012, piata de retail va inregistra un numar de 140 de hipermarketuri

Batalia continua si in acest an pe sectorul retailerilor. Orasele de provincie au devenit principalele tinte pentru deschiderea de noi magazine.

Auchan va deschide in acest an doua hipermarketuri, unul in Bucuresti, in zona Militari, si unul in Suceava, pentru care va aloca circa 80 de milioane de euro, iar pentru 2009 vizeaza extinderea retelei cu alte opt unitati. Investitia se ridica la 30-40 de milioane euro pe unitate.

Reprezentantii companiei de retail au spus ca vor sa deschida alte opt hipermarketuri in tara, fara a preciza insa orasele vizate. Compania este prezenta in Romania din anul 2006 si pana in prezent a realizat investitii de peste 300 milioane de euro in cinci magazine.

Real din cartierul Berceni din Capitala este primul dintr-o serie de sapte planificate pentru acest an. Planurile de extindere ale diviziei de hipermarketuri a Metro vizeaza investitii de 150 milioane de euro. La sfarsitul lui 2008, compania ar urma sa detina o retea de 21 de hipermarketuri.

Doar Real si Auchan deschid in Bucuresti
Pe segmentul hipermarket, doar Real si Auchan vor deschide magazine in Bucuresti. Restul companiilor se extind in tara, cu precadere pe segmentul supermarketuri. Regis Mougel, directorul Auchan Romania, a declarat ca, pana in 2011-2012, piata romaneasca de retail va ajunge la maturitate, iar numarul total de hipermarketuri va ajunge la 120-140 de unitati, ponderea discounterilor ajungand la 15% in 2011.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.