Business 15 Mai 2008 02:44
Un software demonstrativ care permite preluarea controlului unui computer fara permisiunea utilizatorului si fara a fi detectat de actualele programe antivirus ar putea "innoi" tehnicile hackerilor.
O echipa de cercetatori din domeniul securitatii informatice a conceput ceea ce ar putea fi o veritabila arma invizibila a hackerilor. Este vorba despre un pachet software din categoria rootkit-urilor, adica a programelor prin intermediul carora se poate lua controlul unui computer fara acceptul posesorului sau utilizatorului. Acest nou software "se ascunde" intr-o zona a microprocesorului care este inaccesibila actualelor produse antivirus. Plasarea acestor programe malitioase in zona de hardware a unui computer le face mai greu de detectat decit in cazul in care ele ar rula in sistemul de operare si, totodata, ofera mai multe posibilitati de a provoca daune pentru un hacker.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.