Business 15 Mai 2008 01:36
Mai multe companii energetice din Europa precum Enel din Italia, Gaz de France din Franta, CEZ din Cehia, Iberdola din Spania, E.ON din Germania sau Verbund din Austria si-au manifestat interesul sa investeasca in Romania in productia de energie din surse eoliene.
Italienii de la Enel, companie care detine in Romania trei din filialele distribuitorului de electricitate Electrica (Muntenia Sud, Dobrogea si Banat), au achizitionat societatea Blue Line din Bistrita care detine drepturile de dezvoltare a tehnologiei eoliene in Dobrogea. Proiectul va deveni operational peste doi ani iar capacitatea instalata va fi undeva la o treime din cea a unui reactor nuclear de la Cernavoda. De asemenea, spaniolii de la Iberdola au semnat un contract cu Eolica Dobrogea de aproape 300 milioane de euro pentru preluarea a aproximativ 50 de proiecte.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.