Business 14 Mai 2008 02:02
In urmatorii trei ani, grupul Renault va investi in Romania circa 600 milioane euro. Reactia constructorului francez de autombile se constituie ca un raspuns la proiectele anuntate ale companiei americane Ford de a investi la Craiova aproximativ 675 milioane euro.

Prezent ieri la inaugurarea fabricii de cutii de viteze de la Mioveni, investitie de 146 milioane de euro a grupului Renault, premierul Tariceanu a declarat: "Dupa ce Ford a aruncat manusa cu investitii de 675 milioane euro la Automobile Craiova, Renault ridica manusa cu mare usurinta, deoarece investitia de 600 milioane euro se va adauga celor peste un miliard de euro investite deja in Romania".

Productie de export
Productia fabricii de cutii de viteze inaugurate ieri de Renault va fi exportata in totalitate. Unitatea va fabrica cutii de viteze cu sase trepte pentru opt modele Renault si pentru sapte modele Nissan, care vor putea fi cuplate la motoare pe benzina de 1,8 litri si 2 litri, precum si pe motoare diesel de 1,5 litri. Cutiile de viteze produse de Renault Mécanique Roumanie pot suporta un cuplu maxim de 200 Newton metri.

Reprezentantii grupului Renault estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2010 investitia totala va fi de 214 milioane euro. Uzina de cutii de viteze inaugurata marti are 342 de angajati in prezent, iar pana la sfarsitul acestui an va ajunge la 440 de salariati. Pana la sfarsitul anului viitor, unitatea va avea in total 660 de angajati.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.