Business 14 Mai 2008 17:09
Cercetarile in dosarul fraudei depistate la Bancpost, la inceputul lunii mai, conduc anchetatorii spre lumea interlopa a Capitalei - la doua grupari, una coordonata de un clan renumit iar cealalta cunoscuta pentru activitati de clonare a cardurilor, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Bancpost a fost "atacata" simultan de cele doua grupari, insa, in aceasta faza a anchetei, nu se confirma nicio legatura intre acestea.

Una dintre grupari, despre care datele pe care le detin anchetatorii arata ca ar fi fost coordonata de capii unui renumit clan din lumea interlopa din Bucuresti, s-ar fi folosit de informatii din interiorul bancii. Conform informatiilor, datele confidentiale ale clientilor Bancpost ar fi fost cumparate de membrii lumii interlope de la un fost angajat al bancii, responsabil cu securitatea IT. In acest fel, s-ar justifica seriile consecutive ale cardurilor fraudate.

Cealalta grupare, despre care exista suspiciuni ca ar fi clonat cardurile unor clienti Bancpost, este formata din membrii gruparilor destructurate de politisti in ultima perioada, dar care nu au putut fi pusi sub acuzare pentru fraude pe internet.

Potrivit surselor citate, membrii acestei grupari ar fi furat datele de identificare ale unor clienti Bancpost, folosindu-se de doua bancomate aflate in sectorul 6, unul in interiorul unui hipermarket, iar celalalt in zona Lujerului.

Furtul de date a avut loc, cel mai probabil, in perioada 13 - 15 aprilie, cand angajatii Ministerului Internelor si Reformei Administrative, utilizatori de card Millenium, au primit salariile.

Aproximativ 100.000 de angajati ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative au avut cardurile blocate, dupa ce Bancpost a sesizat frauda. In aceeasi situatie, au fost si numerosi deputati, procurori si angajati ai ministerelor Transporturilor si Afacerilor Externe.

Informatiile mai arata ca blank-urile folosite pentru clonarea cardurilor fraudate provin din Asia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.