Business 12 Mai 2008 01:15
Cercetarile in dosarul fraudei inregistrate de Bancpost, la inceputul acestei luni, au scos in evidenta doua atacuri simultan, unul bazat pe scurgeri de informatii din interiorul unitatii bancare, iar celalalt realizat cu ajutorul clonarii cardurilor, au declarat surse judiciare.

Cercetarile de pana acum conduc anchetatorii la doua grupari infractionale care au fraudat banca simultan, insa fara a avea legatura intre ele.

Una dintre grupari s-ar fi folosit de informatii din interiorul bancii si asa s-ar justifica seriile consecutive ale cardurilor fraudate, iar cealalta a clonat cardurile unor utilizatori folosindu-se, cel mai probabil, de doua bancomate situate in sectorul 6.

Informatiile mai arata ca blank-urile folosite pentru clonarea cardurilor fraudate provin din Asia.
"Pana in prezent, politia a primit cateva zeci de sesizari de la clientii Bancpost", au mai precizat aceleasi surse citate de NewsIn.

Presedintele Bancpost, Mihai Bogza, a declarat, zilele trecute, ca banca a descoperit tranzactiile suspecte la un interval de cateva ore de la realizarea acestora, in jurul datei de 1 mai, primul indiciu fiind dat de sumele mari retrase din Bulgaria. Bogza a precizat ca, ulterior, s-au depistat retrageri suspecte de numerar si de la bancomate din alte state decat Romania si Bulgaria.

Pe 2 mai, Bancpost a anuntat, printr-un comunicat de presa, restrictionarea cardurilor de tip Millenium.
Bogza a mai spus ca este vorba, probabil, despre un grup organizat, insa presedintele bancii a refuzat sa dea detalii despre felul in care cei care au retras banii au intrat in posesia datelor despre conturile clientilor. Referitor la suma totala implicata, Bogza a spus ca este vorba despre "cel mult valoarea unui apartament in Bucuresti", fara a da alte estimari.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.