Business 12 Mai 2008 01:12
"Coruptia e omniprezenta. Toata lumea stie, dar nimeni nu reactioneaza. Daca va continua la fel, mai bine impachetez totul si plec. In Romania, de exemplu" - asa caracterizeaza un investitor strain situatia din Bulgaria

Un articol Reuters, preluat de International Herald Tribune, descrie situatia din tara vecina, destramand si mitul investitiilor straine: cea mai mare parte din fondurile straine a intrat in constructii si imobiliare - domenii preferate pentru spalarea banilor.

Analisti economici si jucatori din piata, citati in articol, sustin ca situatia din Bulgaria a devenit extrem de ingrijoratoare. Toti subliniaza lipsa reformelor institutionale, mai cu seama dupa aderarea la Uniunea Europeana. La fel ca si in Romania, de altfel, unde efectele nu sunt insa la fel de dramatice.

O caracteristica a coruptiei bulgaresti: "crima organizata si clasa politica sint ingemanate. In Romania par a fi despartite, ceea ce face ca aceasta problema sa fie mai usor de rezolvat", sustine un diplomat. Evident, tot sub protectia anonimatului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.