El considera ca firmele din IT&C pot obtine finantare prin mecanismele pietei de capital, ca o alternativa la creditele bancare, la atragerea unui fond de investitii sau la fuziuni. Avantajul listarii pe Bursa este ca firmele nu trebuie sa mai inapoieze banii obtinuti din oferta publica initiala (IPO).

Exista insa si o lipsa de „cultura“ in acest sens. „Nu neaparat sectorul IT, ci in general companiile din Romania care doresc finantare nu dispun de un director financiar care sa stie sa structureze si sa explice o forma de finantare, cum este listarea“, si-a manifestat regretul Farmache la seminarul Mediafax Talks about IT&C „Listare, extindere sau fuziune?“.

Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, crede ca listarea unei companii romanesti din IT&C la o bursa din strainatate nu este cea mai buna optiune. Cel mai bine este sa se listeze la BVB, crede el. „Daca acea companie are notorietate, e buna listarea pe o bursa straina. Daca nu, investitorii nu vor fi interesati, presa nu va scrie si activitatea companiei nu va fi cunoscuta“, a spus Paul.

Presedintele grupului Softwin, Florin Talpes, are o alta viziune. El crede ca principala optiune pentru companiile romanesti producatoare de software este vanzarea, in timp ce pentru firmele on-line este fuziunea sau achizitia.