Business 9 Mai 2008 01:00
Persoanele care trebuie sa depuna formularul 200 si nu o fac la timp risca amenzi cuprinse intre 10 si 100 de lei.

Contribuabilii romani mai au la dispozitie mai putin de o saptamana ca sa depuna declaratiile privind veniturile pe care le-au realizat anul trecut. Cu toate ca reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au anuntat, pe 24 aprilie, ca toate plicurile continand formularele 200 privind veniturile realizate in 2007 au fost trimise catre cetateni, o parte dintre acestia nu au primit acasa niciun plic de la Fisc.

Daca aceste persoane trebuie sa declare anumite venituri obtinute anul trecut pot obtine formularele gratuit fie de la administratia financiara de care apartin, fie descarcandu-le de pe portalul ANAF pe care il gasesc pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor - www.mfinante.ro. Contribuabilii trebuie sa completeze declaratia 200 in doua exemplare, unul urmand sa-l depuna la unitatea fiscala de pe raza de domiciliu.

Plic gratuit pentru declaratia de venit
Cei care au primit plicurile au gasit in ele doua exemplare ale formularelor 200 „Declaratia privind veniturile realizate“, ghidul de completare a formularelor, scrisoarea adresata contribuabililor, precum si plicul destinat trimiterii declaratiei catre Fisc. „Recomandam contribuabililor ca, inainte sa completeze formularele declaratiei de venit, sa consulte ghidul de completare primit“, spun cei de la ANAF.

Plicul special pe care il vor gasi in ravasul ANAF are indicatia „CR“ si ajunge la administratia financiara gratuit, fara sa fie nevoie de vreun timbru postal. In schimb, daca va folosi un alt plic, contribuabilul va suporta taxele postale aferente. Atentie, cand depuneti la posta plicul cu declaratia de venit, trebuie sa primiti o recipisa ca dovada a faptului ca ati trimis declaratia la timp.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.