Business 9 Mai 2008 00:48
Au pe mana sute de milioane de euro si intermediaza tranzactii record. Sunt managerii fondurilor de private equity si ai firmelor de investment banking care domina mediul corporate. Aceasta lume discreta a fuziunilor si achizitiilor a creat insa o minoritate despre care se discuta adesea in spatele usilor inchise, insa mai rar este analizata in public: femeile manger din sectorul M&A.

Managerii fondurilor de private equity si ai bancilor de investitii trebuie sa gaseasca afaceri de vanzare, iar aceastra industrie exercita o presiune intensa care le-ar indeparta pe femei.

De ce sunt atat de putine femei in peisajul de M&A autohton? Wall-Street a discutat cu trei din cele mai influente doamne din zona fuziunilor si achizitiilor din Romania, nu foarte cunoscute publicului larg.

Emma Popa-Radu (foto), in varsta de 34 de ani, conduce biroul local al fondului american de investitii Advent International, locul 13 in topul celor mai mari fonduri de private equity.

“Am inceput sa lucrez in private equity dintr-o intamplare. Eram studenta la Relatii Economice Internationale si activam in cadrul unei organizatii studentesti de profil, AIESEC. La una din conferintele organizate de noi a venit fostul Reprezentant Adjunct al BERD in Romania, Mike Hicks, alumni AIESEC, care la terminarea conferintei mi-a propus sa lucrez cu el la divizia de intermediere tranzactii tip private equity pe care tocmai o infiintase”, isi aminteste Emma Popa-Radu.

Jumatate de an mai tarziu i s-a propus sa infiinteze compania de private equity a Creditanstalt in Romania, unde a inceput sa lucreze impreuna cu Advent International (care tocmai incheiase prima investitie in Romania in fabrica de bere Ciuc) pe diverse proiecte internationale.

Un an mai tarziu, in 1998, deschidea impreuna cu Gelu Tudose biroul Advent din Romania, care a investit cu succes in MobiFon/Connex, Euromedia, Terapia, Dufa Deutek, Ceramica Iasi si Labormed.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.