Modificarea pragului de detinere la societatile de investitii financiare va fi inclusa intr-un act normativ separat, pentru a evita situatiile conflictuale si finalizarea proiectului privind demutualizarea Bursei, potrivit presedintelui Comisiei de Buget-Finante din Senat, Varujan Vosganian.

"Problema ridicarii pragului de detinere la capitalul societatilor de investitii financiare a fost luata in discutie in cadrul Comisiei de Buget-Finante din Senat, dar a starnit dezbateri de natura politica. Pentru a evita o situatie conflictuala si a duce proiectul privind demutualizarea Bursei la bun sfarsit, am considerat ca este normal ca propunerea privind cota de participare la capitalul SIF sa fie inclusa intr-un proiect de lege separat", a declarat Vosganian.

El a adaugat ca initiativa legislativa a fost depusa marti la Senat si va urma procedura parlamentara. Guvernul a agreat propunerea de majorare a pragului pana la care o persoana poate detine actiuni la o societate de investitii financiare (SIF) de la 1% la 5%. Prevederea referitoare la pragul de detinere la SIF urma sa fie inclusa in propunerea legislativa privind demutualizarea Bursei.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.