Romania va beneficia din partea Uniunii Europene de toate sumele negociate in cadrul pachetului financiar agreat in 2004, informatiile vehiculate privind reducerea fondurilor alocate nefiind adevarate, a afirmat, marti, negociatorul-sef cu UE, Leonard Orban. El a prezentat, in reuniunea Comitetului executiv de integrare europeana, prezidata de premierul Calin Popescu Tariceanu, o situatie privind fondurile alocate Romaniei de catre Uniunea Europeana.

Executivul aminteste, printr-un comunicat al Biroului de Presa transmis Mediafax, ca Romania va beneficia din partea UE de angajamente de piata in valoare de 11 miliarde euro. Dintre acestea, intre 2007-2009, vor fi efectuate plati efective in valoare de 6,1 miliarde euro, restul sumelor fiind alocate in 2009-2010. Uniunea Europeana va acorda Romaniei, intre 2007-2009, si fonduri in valoare de 560 milioane euro pentru acoperirea fluxurilor de numerar si reducerea presiunii asupra bugetului de stat. In perioada 2010-2013, Romania va beneficia de alte finantari agreate in cadrul discutiilor cu Uniunea Europeana.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.