Programul 'Rable pentru 30 milioane de lei>>, efectiv de saptamana viitoare . Dealerii producatorilor autohtoni de autoturisme care s-au inscris in programul de innoire a parcului auto vor putea fi "vizitati" de saptamana viitoare de persoanele fizice care doresc sa-si schimbe masinile mai vechi de 12 ani, in vederea eliberarii notei de acceptare. In schimb, unele marci straine de autoturisme au parafat deja contractul cu Agentia de Mediu si-si asteapta clientii.

Cercul se inchide la producatorii validati

Pentru obtinerea primei de 30 milioane pentru casarea automobilului vechi trebuie indeplinite cateva conditii.

Astfel, primul pas este obtinerea notei de acceptare emise de catre unul dintre cei 20 de producatori validati. Acest document nu va fi eliberat decat pe baza actului de identitate, a certificatului de inmatriculare si a unei declaratii pe propria raspundere a solicitantului, potrivit careia nu s-a mai inscris pe listele altui producator validat.

Trebuie retinut ca nota de acceptare are termen de valabilitate limitat, respectiv de 30 de zile calendaristice de la data emiterii, data-limita fiind 25 august 2005. Urmeaza apoi predarea autoturismului uzat la o unitate abilitata, care va emite certificatul de predare in vederea distrugerii acestuia. Pentru obtinerea acestuia din urma, trebuie sa prezentati actul de identitate sau certificatul de mostenitor, certificatul de inmatriculare al autoturismului, nota de acceptare, in original.

Trebuie sa va amintiti sa recuperati placutele de inmatriculare si nota de acceptare. Mai aveti apoi de facut un drum pana la serviciul de inmatriculari, pentru a radia harbul. Aici veti avea nevoie de cererea de radiere, cartea de identitate a vehiculului (daca exista), fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare, certificatul de predare, trei exemplare ale certificatului de radiere, actul de identitate, certifcatul de inmatriculare, placile cu numerele de inmatriculare, plus dovada ca ati platit impozitul auto.

Cercul se inchide la producatorul auto care a eliberat nota de acceptare, unde trebuie sa prezentati copii legalizate dupa certificatul de inmatriculare al masinii predate, certificatul de predare, actul de succesiune. In original trebuie aduse nota de acceptare si certificatul de radiere.

Metodologia casarii rablelor, pas cu pas

1. Inscrierea in program - producatorul auto autorizat emite nota de acceptare.

2. Predarea masinii la un centru avizat sa colecteze vehiculele scoase din uz. In prealabil, trebuie sa obtineti copii legalizate dupa certificatul de inmatriculare si cel de predare in vederea distrugerii.

3. Radierea autoturismului uzat.

4. Intoarcerea la producatorul validat. Aici trebuie sa prezentati:

- copii legalizate dupa certificatul de inmatriculare al masinii predate, certificatul de predare si actul de succesiune. In original

- nota de acceptare si certificatul de radiere.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.