Bancpost a blocat o parte din cardurile proprii de frica unor tranzactii suspecte
Bancpost s-a vazut nevoita sa blocheze in urma cu doua zile o parte din cardurile Millenium dupa ce in perioada sarbatorii pascale a constat o crestere a numarului de „tranzactii suspecte”. Reprezentantii institutiei au refuzat sa explice clar in ce au constat aceste „tranzactii suspecte”, dar au precizat ca o parte din sesizari au venit de la clientii care detin astfel de carduri de debit. „Mai multe detalii nu putem divulga in acest moment. Orice informatie care apare in media ii poate favoriza pe cei care au incercat sa faca aceste fraude si ii poate defavoriza pe clientii nostri”, ne-au declarat surse din cadrul Bancpost. Masura se aplica doar pentru operatiunile de extragere de numerar, platile la comercianti si tranzactiile pe internet fiind permise.

„Deoarece in perioada sarbatorilor de Paste s-a observat o crestere a numarului de tranzactii suspecte cu carduri de salarii tip Millenium, Bancpost a oprit de la tranzactiile cu numerar la ATM (bancomat) cardurile asupra carora au existat suspiciuni de frauda, masura aplicandu-se doar cardurilor de tip Millenium. Pentru evitarea in viitor a unor situatii similare si cresterea gradului de protectie, toate cardurile blocate sunt in curs de a fi re-emise, clientii urmand a fi anuntati cand vor reintra in posesia lor", se arata intr-un comunicat al institutiei de credit.

Gandul

Sursa: GandulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.