Business 1 Mai 2008 14:20
Producatorii de tigari nu aduc nimic nou in general, dar cand vine vorba de tigari scumpe, imaginatia nu are limite.

1. In 2006 Lucky Strike a scos un pachet de tigari in valoare de 100.000 de dolari. De ce a fost atat de scump? Pachetul era facut din aur alb de 18 k avand in plus un diamant si un rubin de dimensiuni considerabile incrustate pe fata pachetului.

2. Trabucurile Cohiba sunt produse de o firma cubaneza. Acestea au fost initial destinate in exclusivitate lui Fidel Castro si oficialitatilor din guvernul cubanez, fiind puse la vanzare pe piata pentru publicul larg incepand cu anul 1982. O tigara costa doar 471 de dolari si in general se vand pachete cu 40 de bucati, astfel ca vei fi nevoit sa scoti din buzunar peste 18.000 de dolari pentru un pachet de Cohiba. Pana acum se pare ca doar un numar limitat de oameni au avut ocazia sa incerce celebrele trabucuri.

3. Ramon Allones Tubos, o marca apartinand companiei Dunhill, a aparut in 1959, fiind preluata de aceasta companie. Pretul unui trabuc incepe de la suma de 500 de dolari. Ramon Allones Tubos se comercializeaza in 5 variante in functie de lungime, tarie si arome.

4. The Montecristo No. 2 - trabucuri cubaneze fabricate in anul 1961 de Garcia si Menendez, doi celebri fabricanti locali de tigari, se vad cu peste 425 de dolari bucata. Numele trabucurilor este inspirat din opera lui Alexandre Dumas / Contele de Monte Cristo. Acestea sunt cele mai populare tigari cubaneze datorita implicarii companiei Dunhill in promovarea imaginii lor. In timpul revolutiei cubaneze afacerea a fost mutata in Republica Dominicana, astfel reusind sa patrunda si pe piata din Statele Unite. Acum brandul reprezinta o ramura a marcii Dunhill.

5. Printre cele mai mediatizate trabucuri de lux sunt Flor de Farach Coronas - se gasesc cate 5 bucati in pachete din celofan. Aparute in anul 1947, trabucurile s-au vandut la pretul de 2.200 de dolari pachetul (440 de dolari bucata) in cadrul unei licitatii care a avut loc la New York.


Despre autor:

Yuppy

Citeste articolul integral in Yuppy

Sursa: Yuppy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.