Guvernul va sprijini dezvoltarea sistemelor de plata online a taxelor si impozitelor, precum si a altor servicii, astfel incat cetatenii sa beneficieze de un confort tot mai mare in relatia cu autoritatile, a declarat ieri, la Palatul Parlamentului, premierul Calin Popescu Tariceanu, in cadrul conferintei "Dezvoltarea locala a serviciilor societatii informationale - oportunitati de afaceri".

De asemenea, se urmareste mentinerea facilitatii de scutire de la plata impozitului pe venit pentru programatori. "Vom elabora un plan concret de actiune pentru consolidarea mediului de afaceri, care va intari cadrul legislativ, va combate coruptia si va simplifica procedurile administrative de initiere a unei noi afaceri", a spus Tariceanu.

REFORMA

Premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, au prezentat in cadrul conferintei principalele obiective ale Cabinetului pentru extinderea si dezvoltarea serviciilor informationale, aratand ca reforma si restructurarea economica trebuie sa se bazeze pe acest domeniu. Printre masurile enuntate au fost si suplimentarea licentelor 3G acordate operatorilor, precum si suplimentarea numarului de birouri de informare si consultanta pentru firmele din domeniu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.