Gaz de France isi va continua investitiile in Romania si doreste sa devina partener al Romgaz, a declarat presedintele-director general al Gaz de France, Jean-Francois Cirelli.

"Gaz de France intelege sa isi continue prezenta in Romania. Prin urmare, o sa continuam sa investim in tara dumneavoastra. Speram sa devenim parteneri ai Romgaz, care este un actor mare in aceasta tara", a declarat presedintele-director general al grupului Gaz de France.

Jean-Francois Cirelli a mai spus ca nu a purtat discutii despre depozitul de gaze Roman-Margineni, din judetul Neamt, dar ca este interesat de orice capacitate de inmagazinare.

"Investim in prezent in Romania intre 80 si 100 de milioane de euro pe an in dezvoltarea retelelor. Dar nu suntem limitati de considerente financiare. Avem proiecte la Galati, de exemplu, sunt sume importante, dar nu va pot prezenta un buget pe anii viitori", a spus Cirelli.

Totodata, oficialul Gaz de France a spus ca se doreste sa investeasca si in productia de electricitate pentru a deveni dubli furnizori, de gaz si electricitate.

Fostul director general al Romgaz, Alexa Iakab, sustinea la sfarsitul anului trecut ca societatea este in negocieri cu doua mari companii iar incheierea unor acorduri ar insemna extinderea Romgaz pe pietele externe.

Grupul Gaz de France este prezent in Romania din 1995. In anul 2005, grupul a preluat principalul distribuitor roman de gaze, Distrigaz Sud, companie ce detine in prezent o cota de piata reglementata de 47,4% si a distribuit anul trecut 35,2 TWh printr-o retea de 14.840 km, avand un portofoliu de 1.200.000 de clienti. Societatea a investit in dezvoltarea si reinnoiriea retelei aproape 737 milioane de lei.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.