Investitorii in actiuni considera oportuna intrarea pe piata de capital la cumparare dupa o scadere mai mare de 10 la suta a pietei, conform unui sondaj publicat pe pagina de Internet a societatii de servicii de investitii financiare Prime Transaction. Astfel, 36,6 la suta dintre respondenti afirma ca ar face o achizitie de actiuni in conditiile unei deprecieri a Bursei de peste 10 la suta, situatie destul de rar intalnita, insa, pana acum.

Un procent de 26,7 la suta sustine ca nu exista un moment optim de intrare in piata, iar 12,2 la suta dintre cei chestionati sunt de parere ca este recomandat sa cumperi atunci cand piata creste, dar nu a acumulat mai mult de 10 la suta. Doar 9,9 la suta dintre posibilii investitori s-ar arunca in joc atunci cand piata stagneaza, ceea ce explica situatia actuala, cand, pe fondul unor variatii reduse de curs, lichiditatea este mai mult decat modesta.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.