Platitorii de impozite pot depune declaratiile fiscale prin internet, prin folosirea semnaturii electronice, daca Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), sau orice alt furnizor acreditat, le elibereaza un certificat digital, a transmis ANAF.
ANAF acorda, gratuit, certificatele digitale, dar acestea pot fi folosite doar pentru plata impozitelor, a taxelor sau a contributiilor. Incepand cu intai mai 2008, certificatele digitale vor putea fi cerute doar furnizorilor acreditati, precizeaza ANAF.

Pentru a primi un certificat digital, platitorii trebuie sa se inregistreze ca utilizator al serviciului „Depunere declaratii on-line”, aflat pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor, portalul ANAF. Persoana imputernicita va completa si va transmite, electronic, cererea pentru obtinerea certificatului fiscal (formularul 140), pe care o poate descarca de pe portalul ANAF (http://anaf.mfinante.ro / sectiunea: asistenta contribuabili / toate formularele, cu explicatii / formularul 140).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.