Austriecii de la Erste au anuntat numirea noului presedinte al BCR chiar in ziua in care au fost publicate rezultatele financiare pe 2007 in standarde romanesti de contabilitate.

Viitorul presedinte executiv al celei mai mari banci dupa active din Romania, britanicul Dominic Bruynseels, vine de pe o functie de top management in banca Barclays si isi va prelua atributiile pe 1 iulie, dupa primirea avizului bancii centrale.

Pana in momentul preluarii functiei de presedinte executiv, Bruynseels va deveni din 1 mai consilier al comitetului executiv, calitate in care va colabora strans cu actualul presedinte executiv, Manfred Wimmer, pentru a asigura transferul atributiilor.

"Consiliul de supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) l-a numit pe Dominic Bruynseels (48 de ani) presedinte executiv al BCR", se spune in comunicatul bancii, care mentioneaza ca numirea este in conformitate cu planurile anuntate atunci cand Manfred Wimmer a preluat in decembrie 2007, cu titlu de interimat, functia de presedinte executiv al BCR.

"Numirea domnului Bruynseels in functia de Presedinte executiv survine ca urmare a incheierii Programului de Integrare si Dezvoltare din BCR in aprilie 2008 - conform calendarului prevazut, de 12-18 luni", se mai arata in comunicatul BCR.

Actionarii Bancii Comerciale Romane (BCR) au aprobat, vineri, repartizarea profitului din 2007 si fixarea unui dividend de 0,46678484 lei/actiune, in crestere cu aproape 0,54% fata de cel 0,46427922 lei/actiune aferent anului 2006.

BCR a obtinut anul trecut un profit net de 491,88 milioane lei (stabilit conform Standardelor Romanesti de Contabilitate – RAS), iar valoarea dividendelor propuse spre distribuire este de 369,9 milioane lei si reprezinta 40% din profitul anual net stabilit in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS), conform actului constitutiv al BCR.

Profitul net al BCR, calculat in IFRS, a crescut anul trecut cu 22,3%, la 924,8 milioane lei (276,5 milioane euro), in timp ce profitul net al actionarului majoritar al BCR, banca austriaca Erste, a avansat cu 26% pana la 1,174 miliarde euro, peste asteptari si obiective.

Cine este noul sef de la BCR

Potrivit biografiei publicate de BCR, Bruynseels si-a inceput cariera bancara in cartierul de afaceri City din Londra si a ocupat diverse pozitii in banca Barclays timp de 27 de ani, incepand de la nivel de sucursala, apoi la nivel regional, central si international. El a fost responsabil de planificarea financiara si operationala, precum si de dezvoltarea retelei si a canalelor de distributie integrate.

"Am fost impresionat de oamenii pe care i-am intalnit la Erste Bank si BCR, ca si de pozitia excelenta pe care banca o are pe piata", a spus Bruynseels, cu ocazia anuntului numirii sale in noua functie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.