Bursa americana de pe Wall Street a pierdut putinul teren castigat recent, indicii atingand cele mai scazute valori din ultimele aproape sase luni, transmite Sharecast, actiunile Alcoa si Caterpillar numarandu-se printre perdanti. Rezultatele economice care au descurajat cel mai mult investitorii au fost cele privind situatia vanzarilor cu amanuntul, unde s-a consemnat cea mai rapida scadere din ultimii aproape doi ani.

Indicele Dow Jones a pierdut 125 de puncte pana la valoarea de 10.279 de puncte, in timp ce indicele compozit Nasdaq a consemnat o accentuare a scaderilor recente atingand valoarea de 1.947 de puncte. Indicele Standard&Poor's a scazut, de asemenea, cu 12 puncte pana la putin peste 1.100 de puncte.

Actiunile Apple au pierdut teren dupa ce estimarile de vanzari pentru luna iunie (in ceea ce priveste player-ele iPod) au dezamagit piata, desi rezultatele din primul semestru au depasit previziunile. Si titlurile AMD (Advanced Micro Devices) au consemnat aceeasi tendinta descendenta.

Investitorii - socati de scaderea profitului trimestrial al Sony

Compania Sony Ericsson, al saselea mare producator de telefoane mobile din lume, a socat pietele dupa anuntarea scaderii profitului trimestrial, transmite Mediafax.

Sony a atribuit evolutia nefavorabila unor factori ca inasprirea concurentei de pe piata, precum si numarul redus de lansari a unor noi produse, dar se asteapta la o revenire in lunile urmatoare.
Profitul inainte de impozitare a fost in primul trimestru de 70 de milioane de euro (90,12 milioane de dolari), fata de 97 de milioane de euro, in aceeasi perioada a anului trecut.

Actiunile firmei au scazut cu 2,87 la suta dupa anunt, la 20,30 de coroane pe actiune.
Vanzarile au totalizat 1,29 miliarde de euro, fata de 1,34 miliarde de euro in primul trimestru al anului trecut. Analistii estimasera vanzari de 1,66 miliarde de euro.

Sony Ericsson a vandut, in primul trimestru, 9,4 milioane de telefoane mobile, sub estimarea de 10,8 milioane de unitati. In urma cu un an, compania a vandut 8,8 milioane de aparate.
Cota de piata a companiei a fost de sase procente in primul trimestru, fata de sapte in aceeasi perioada a anului 2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.