Cu exporturi de marfuri in valoare de peste 1.200 de miliarde de dolari anul trecut, China a depasit SUA la acest capitol, urcand pe locul doi la nivel mondial, a anuntat Organizatia Mondiala a Comertului (OMC).

Exporturile de marfuri ale Chinei au crescut, anul trecut, cu 26%, fiind la un pas sa ajunga din urma ocupanta primului loc, Germania. Aceasta a exportat, in 2007, marfuri in valoare de peste 1.300 de miliarde de dolari.

SUA au coborat pe locul trei in lume, cu exporturi de 1.163 de miliarde de dolari, anul trecut, relateaza publicatia „Times Online“.

Sustinuta de performantele deosebite ale statelor cu economii in dezvoltare precum China, India, Brazilia si Rusia, valoarea comertului cu marfuri a crescut cu 15%, depasind 1.600 de miliarde de dolari. Statele emergente au contribuit cu mai mult de jumatate la cresterea schimburilor comerciale de anul trecut. In acelasi timp, schimburile comerciale de servicii au crescut cu 18%, pana la 3.300 de miliarde de dolari, datorita transporturilor si turismului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.