Angajatii din Viena ai bancii au intrerupt lucrul pentru prima data in istorie
Aproape jumatate din angajatii din Viena ai bancii Bank Austria - Creditanstalt au participat la o intalnire sindicala desfasurata in timpul orelor de program, ceea ce poate anticipa si alte actiuni de protest fata de reducerile salariale preconizate de conducere, informeaza Reuters. Sindicatul a convocat reuniunea de doua ore pentru a anunta esecul negocierilor derulate saptamana trecuta cu managementul bancii.

Desi din punct de vedere tehnic nu poate fi vorba de o actiune grevista, este pentru prima data in istoria Bank Austria Creditanstalt cand personalul paraseste locul de munca in timpul orelor de program. La reuniune au participat intre 4000 si 8000 de angajati din Viena si zona limitrofa, desi conducerea bancii a estimat la 2500 numarul participantilor. In total, divizia austriaca a grupului german HVB are 11.000 de angajati. Reprezentantii salariatilor au amenintat cu alte asemenea actiuni simbolice, in cazul in care conducerea bancii nu revine asupra deciziei de a anula unele clauze din contractul de munca, in scopul reducerii costurilor.

Managementul a hotarat unilateral, in luna octombrie, sa renunte la vechiul contract de munca, prin care salariile cresteau peste nivelul inflatiei. Bank Austria - Creditanstalt considera necesara reforma structurii salariale pentru a diminua cheltuielile pe piata interna, unde ritmul de crestere si profitabilitatea sunt scazute. Pe de alta parte, rezultatele foarte bune inregistrate in estul Europei contribuie la obtinerea unor profituri in urcare.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.