Compania germana DHL a cumparat integral firma de curierat intern Cargus, valoarea tranzactiei fiind estimata la 50 de milioane de euro, au declarat, pentru Wall-Street, atat surse din piata de profil, cat si mai multi consultanti financiari.

"Primele documente in vederea preluarii au fost semnate inca de anul trecut. Initial Augustin Plesea si Carmina Dumitrescu (proprietarii Cargus - n.r) au cerut 60 de milioane de euro, insa in urma negocierilor s-a ajuns la circa 50 de milioane", au spus sursele citate.

Achizitia se va finaliza dupa obtinerea aprobarii din partea Consiliului Concurentei si incheierea procedurilor de auditare fiscalã aferente unei astfel de tranzactii. Ambele companii isi vor dezvolta in continuare serviciile, printr-o serie de investitii importante in infrastructura operationala si prin eficientizarea proceselor interne.

"Cargus a inregistrat performante deosebite pe piata romaneasca si datorita promovarii unei abordari proactive a afacerii, asemanatoare culturii de business a DHL. Ne asteptam ca DHL si Cargus sa devina numarul unu pe piata de curierat intern din Romania", a declarat directorul general DHL International Romania, Gian Sharp.

In urma finalizarii tranzactiei, DHL si Cargus vor continua sa actioneze ca entitati separate, isi vor pastra angajatii, brandul si tipurile de servicii oferite. Gian Sharp va conduce echipa de management nou formata, iar Augustin Plesea, presedintele Cargus, va continua sa faca parte din echipa de conducere a Cargus.

DHL este liderul global al pietei de curierat expres si logistica, specializat in furnizarea de solutii inovative si adaptate cerintelor specifice, provenite printr-o singura sursa. Reteaua internationalã DHL cuprinde peste 220 de tari si teritorii din intreaga lume, avand 300.000 de angajati. Grupul a inregistrat venituri de peste 63 miliarde euro in 2007.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.