Directorul general al Allianz-Tiriac, Cristian Constantinescu, a declarat, miercuri, la Iasi, ca piata asigurarilor auto din Romania se confrunta cu o mare problema, respectiv nivelul exagerat al daunelor, cauzat de frecventa daunelor si valoarea daunei medii.

"Frecventa daunelor in Romania este de circa 65%, adica din trei asigurati, doi au o dauna medie in fiecare an. In alte tari europene, procentul este de maximum 10%. Cea mai serioasa explicatie este infrastructura. Marcajele sau lipsa indicatoarelor sunt elemente care contribuie la aceasta frecventa. De exemplu, pot sa spun ca jumatatea distantei dintre Iasi si Viena este la Deva. Clientii nostri primesc pretul lipsei de interes", a spus Cristian Constantinescu.

Acesta a adaugat ca Allianz-Tiriac nu poate recupera daunele de la municipalitatile locale deoarece exista o "chichita legislativa" care da castig de cauza primariilor in instanta, potrivit NewsIn.

"La nivelul anului 2006, aveam 350 de astfel de procese in Bucuresti. Am stopat aceste procese pentru ca era o cheltuiala in plus pentru noi. Primariile nu pot plati aceste daune daca nu au prevazut in buget acest lucru", a mai declarat directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.