Petrom va aloca 3,2 milioane de euro pentru infrastrura stradala a Petrom City, pe care ulterior o va dona Primariei Sectorului 1, valoarea totala a proiectului ridicandu-se la 130 de milioane de euro, a declarat Mariana Gheorghe, directorul executiv al Petrom.

“Petrom a alocat circa 3,2 milioane de euro pentru infrastructura stradala, care include atat strazile, cat si facilitatile necesare: apa, canalizare, gaze, electricitate, telecomunicatii. Ulterior, aceasta suma va fi donata Primariei Sectorului 1”, a declarat directorul executiv al companiei Petrom.

De asemenea, toate facilitatile (apa, canalizare, gaze, electricitate, telecomunicatii) vor fi asigurate conform normelor europene si vor fi amplasate sub pamant, marcate electronic, a adaugat aceasta.
Pentru protejarea mediului, parte din iluminatul strazilor se va face cu energie solara. Strazile vor include piste pentru biciclete, iar de-a lungul lor vor fi plantati copaci.

In plus, centrala electrica a complexului va avea o capacitate de 5 MW si va functiona independent de reteaua publica de energie.

Petrom City beneficiaza de un sistem de producere si consum al energiei, care creste eficienta energetica a cladirii la 90%, fata de o medie de 40 – 60% prezenta la majoritatea cladirilor construite recent.

Numai 1% din cladirile din intreaga lume dispun de tehnologie de producere a energiei similara celei utilizata in Petrom City, potrivit datelor companiei de petrol si gaze.

Oraselul Petrom va fi finalizat la sfarsitul anului 2009 si va aduna peste 2.500 de angajati ai companiei, care acum isi desfasoara activitatea in mai multe cladiri din Capitala si in Ploiesti.

Petrom a inceput constructia viitorului sediu al companiei, Petrom City, in zona de nord a Bucurestiului, la Straulesti, pe locul fostului depozit de produse petroliere.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.