Petrom scumpeste motorina cu 0,09 lei/litru incepand de astazi, modificarea pretului de referinta fiind operata din cauza cresterii cotatiilor internationale, informeaza NewsIn.

Politica de preturi a Petrom, care a fost adoptata la incepututl anului 2005, tine seama de evolutiile internationale ale pretului produselor petroliere, dar si de contextul pietei interne, se arata in comunicatul companiei.

Preturile Petrom pot varia cu maxim +/- 5% fata de preturile de referinta. Petrom opereaza in Romania cu circa 450 de statii, dintre care aproximativ 100 de statii functioneaza conform unui concept modern, care introduce standarde de calitate internationala PetromV.

In anul 2007 cifra de afaceri a Petrom a fost de 3.683 milioane Euro, EBITDA (Veniturile Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) au fost de 933 milioane Euro. Grupul OMV detine 51,011% din actiunile Petrom. OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 21 tari pe cinci continente in domeniul de Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente.

AVAS detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea S.A. detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026% iar 6,214% apartin actionarilor minoritari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.