Turistii americani au fost cazati in aceeasi camera cu irakienii intr-un hostel din Capitala Comparativ cu Berlinul, preturile din Romania sunt relativ mici

In Bucuresti exista 102 hoteluri, cu o capacitate totala de aproape 8.000 de unitati de cazare, mai putine decat in Varsovia, Praga sau Budapesta, arata un studiu al companiei de consultanta imobliara Colliers International Romania. Studiul mai arata ca anul acesta urmeaza a mai fi inaugurate peste 2.500 de camere noi. Cele mai multe locuri de cazare sunt cele in hotelurile de trei, doua si o stea, in numar de 3.254 de camere.

Potrivit informatiilor oferite de catre purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu, anul trecut turismul de business a fost de cel putin 80%, restul fiind reprezentat de cel de leisure, de turisti obisnuiti si nu oameni de afaceri. Desi in alte capitale europene fenomenul hostelurilor este unul normal, in Bucuresti acest segment nu este prea bine dezvoltat, desi este o varianta de cazare mult mai ieftina. „Cazarea la un hostel este o posibilitate mai ieftina, asta pentru ca nici la hotelurile de o stea din Bucuresti nu te poti caza la preturi sub 30 de euro”, declara Traian Badulescu.

Profit de 4.000 de euro pe luna
Cea mai buna promovare pentru un proprietar de hostel este inscrierea pe site-uri specializate, unde se gasesc hosteluri din intreaga lume si asta pentru ca majoritatea celor care se cazeaza aici sunt straini veniti din toate colturile lumii: America Latina, Asia, Europa si chiar Islanda. „In strainatate sunt mult mai bine vazute aceste hosteluri. La noi e foarte greu sa convingi un roman sa stea in camera cu alti straini. Am avut cazati si muncitori din provincie, adusi de anumite firme de constructii”, spune Adina Ionela, de la Hostel Central. Investitia pentru acest hostel a fost de 60.000 de euro acum doi ani. Chiar daca nu in toate lunile se inregistreaza acelasi numar de clienti, din aprilie si pana in octombrie profitul pe luna ajunge la 4.000 de euro.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.