Directorul Fondului Monetar International a avertizat ca sute de mii de oameni vor suferi de foame daca preturile la alimente continua sa creasca

Directorul Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a declarat ca tensiunile sociale cauzate de preturile la alimente ar putea starni conflicte.

Recent, in cateva tari precum Haiti, Filipine si Egipt au avut loc revolte ale oamenilor nemultumiti de cresterea preturilor la mancare, potrivit BBC.

Fondul Monetar International, care s-a reunit la Washington, a cerut sa fie luate masuri in privinta acestei probleme.

Principala tema de discutie la reuniunea FMI a fost criza prin care trec pietele financiare.
Directorul FMI a atras atentia si asupra consecintelor pe care le poate avea cresterea continua a pretului alimentelor. "Mii, sute de mii de oameni vor suferi de foame. Copiii vor suferi de malnutritie, iar consecintele se vor face resimtite toata viata", a declarat directorul FMI.

El a spus ca problema ar putea duce la dezechilibre pe piata comerciala care, in cele din urma, vor afecta statele in curs de dezvoltare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.