Finlandezii pot pierde facilitatile fiscale de la Jucu * In cazul majorarii investitiilor, este nevoie de acceptul Comisiei Europene.

Producatorul finlandez de telefoane mobile Nokia ar putea pierde facilitatile fiscale din Parcul Industrial Tetarom III, in conditiile in care oficialii companiei iau in calcul posibilitatea majorarii investitiei la fabrica din comuna Jucu, judetul Cluj, transmite Mediafax.

"In acest caz, regulile parcului industrial nu se mai aplica, iar Nokia si toti cei implicati se supun regulilor Comisiei Europene. Adica trebuie sa incepem discutii cu Comisia Europeana care va spune daca Nokia va avea dreptul sa beneficieze de facilitati oferite de titlul de parc industrial. Investitia va fi mult mai mare decat s-a anuntat oficial prin contract, 60 de milioane de euro, si atunci trebuie sa mergem la Comisia Europeana", a afirmat directorul Tetarom, Viorel Gavrea. Potrivit acestuia, limita superioara impusa de regulile Comisiei Europene pentru ca un investitor sa beneficieze de facilitati era de 50 de milioane de euro cheltuieli eligibile.

"Nu pot spune cat va fi in cazul Nokia la Jucu, dar va depasi, categoric, 50 de milioane cheltuieli eligibile si atunci intra alte reguli. Daca Comisia Europeana decide, Nokia nu va mai beneficia de facilitatile parcului industrial si va trebuie sa plateasca toate taxele. Ar putea pierde cele doua scutiri doua oferite, impozitul pe teren si cladiri, care sunt destul de mari", a spus directorul Tetarom.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.