Greva de la Dacia - Pierderi de peste 150 mil. de euro pentru Renault Potrivit site-ul specializat autoplus.fr, pierderile uzinei ar depasi deja 150 de milioane de euro, deoarece, in conditiile grevei, numai cateva zeci de vehicule sunt asamblate in fiecare zi, fata de 1.300 de masini in mod obisnuit.

"In timp ce Renault si-a propus, pentru 2008, sa fabrice 320.000 de unitati Logan si Sandero (derivatul Logan cu cinci usi), conflictul de munca de la Dacia Pitesti a facut deja sa fie produse cu 15.000 bucati de Logan mai putin fata de grafic", titreaza autoplus.fr, citat de NewsIn.

Mai mult, cotidianul economic "Les Echos" scria in data de 7 aprilie ca "actiunea sindicala de la Dacia ar putea ameninta vanzarile pe care Renault si le-a propus pentru 2008". Publicatia scria ca, pana la acea data, Renault pierduse deja, din pricina grevei de la uzina din Pitesti, 13.000 de masini dintr-un total prevazut in acest an de 360.000 de unitati.

Directorul de comunicare al Dacia Pitesti, Liviu Ion, a declarat ca nu face niciun comentariu cu privire la pierderile inregistrate din cauza grevei angajatilor de la uzina.

Angajatii uzinei Dacia au intrat in greva generala pe timp nelimitat in data de 24 martie, dupa ce au respins oferta administratiei de majorare salariala cu 12%, pretentiile lor fiind mult mai mari. Sindicatul Uzinei a intocmit o lista cu 14 revendicari, printre cele mai importante numarandu-se marirea salariala in suma fixa de 550 de lei, in doua transe, si prime de Paste si de Craciun, in valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate.