Comisia Europeana (CE) a condamnat cele doua asasinate care au avut loc luni in Bulgaria, ale caror victime sunt cunoscute personalitati din tara vecina.

Executivul european a cerut Sofiei sa ia "masuri urgente" impotriva mafiei. Borislav Georgiev, seful companiei care asigura intretinerea reactoarelor centralei nucleare de la Kozlodui, a fost omorat duminica seara in fata locuintei sale din Sofia.

Cealalta victima, scriitorul de romane politiste Georgi Stoev, fost bodyguard, a fost impuscat mortal, luni la pranz, intr-un parc din capitala bulgara. El scria despre crima organizata din Bulgaria.

"Aceste crime nu sunt banale adaugiri la statistica. Din nefericire, ele au loc constant, de cativa ani in Bulgaria fara ca autorii sa fie condamnati", a declarat un purtator de cuvant al CE. Guvernul bulgar a anuntat ca va convoca o sedinta cu reprezentanti ai tuturor autoritatilor statului pentru a stabili daca exista vreo legatura intre aceste asasinate si retelele de crima organizata.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.