Ca reactie la criza economica internationala, Fondul Monetar International (FMI) a anuntat vanzarea a peste 400 de tone de aur, relateaza BBC. Cele 7 miliarde de dolari astfel obtinute vor fi folosite pentru redresarea institutiei financiare, aflate in plin proces de restructurare.

In conditiile in care FMI isi finanteaza cheltuielile din dobanzile platite de tarile membre pentru creditele acordate, iar nevoia pentru aceste imprumuturi este in continua scadere, veniturile fondului au inregistrat o cadere semnificativa.

Seful FMI, Dominique Strauss Kahn, a laudat aceasta decizie a consiliului de administratie a fondului, considerand-o o ''piatra de hotar'' pe drumul catre ''o baza economica solida'' si catre modernizarea structurilor acestei institutii financiare, care numara 185 de tari membre. Punerea in aplicare a planului depinde insa de o modificare in statut, care trebuie aprobata de 85% din tarile membre.

Strauss Kahn a subliniat insa ca vanzarea a 12 procente din rezervele totale de aur reprezinta un pas dificil dar necesar pentru consolidarea finantelor FMI, fondul urmarind sa devina astfel mai eficient si sa corespunda mai bine nevoilor economice ale membrilor sai.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.