Producatorul de bauturi racoritoare Quadrant Amroq Beverages(QAB), parte a Pepsi Americas, va investi peste 100 milioane dolari intr-o fabrica ce urmeaza a fi construita in zona Militari din Capitala, termenul de finalizare fiind 2010-2011.

Potrivit Gandul, unitatea de productie, care va cuprinde spatii de depozitare si birourile companiei, va avea o suprafata totala de circa 50.000 de metri patrati si va fi dezvoltata in trei etape. Prima faza va fi incheiata in trimestrul doi al anului viitor.

Cu investitii de 40 de milioane de dolari, prima faza de dezvoltare va permite companiei sa produca bauturi necarbonatate la cutie, gama importata in prezent din Cehia.

In urmatoarea etapa, care se va concretiza pana la inceputul anului 2010, vor fi aduse linii de productie care deja sunt in functiune, fie de la fabrica QAB de la Bucuresti, fie de la unitatea din Covasna, fie de la alte unitati de productie ale companiei americane din afara tarii. In ultima faza, compania va extinde spatiile de depozitare si cele auxiliare de la fabrica din Militari.

QAB va muta liniile de productie de la actuala fabrica din Capitala, care nu mai putea fi extinsa, urmand sa se renunte treptat la aceasta. "Vom continua productia la fabrica de la Covasna si dupa finalizarea unitatii din Militari, iar productia de la fabrica din Capitala va fi mutata in Militari, insa nu va pot spune cand vom inchide actuala unitate", a precizat presedintele companiei, MikeHolmes, citat de Ziua.

Productia la noua unitate va creste capacitatea de imbuteliere a companiei, de la aproximativ 80 de milioane de navete pe an, in prezent, pana la circa 100 de milioane de navete pe an.

"Ne asteptam sa crestem capacitatea de productie cu circa 20% dupa finalizarea primei etape in 2009", a spus Holmes, citeaza Romania Libera.

In privinta cresterii capacitatii de bauturi racoritoare necarbonatate, aceasta se va situa la 30-35% in 2009, ca urmare a punerii in functiune a noilor linii de la fabrica din Militari.

Evenimentul Zilei informeaza, compania mai are doua fabrici la noi, in Bucuresti si Covasna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.