Sedinta de ieri a Bursei de Valori Bucuresti a fost caracterizata de volume foarte reduse de tranzactionare, ce nu au depasit 6 milioane de euro, pe fondul unei volatilitati foarte mici a cotatiilor. Brokerii chestionati de Wall-Street spun ca acesti indicatori ai sedintei denota o stare de asteptare din partea investitorilor straini, dublata si de absenta nerezidentilor.

“Lichiditatea a fost foarte mica, piata a fost dominata de o stare de asteptare, toti indicii au fost in zona zero. BET a fost singurul dintre indicii care a inchis putin pe verde, influentat de cotatia BRD”, ne-a declarat Gabriel Aldea, broker si responsabil department Front Office la Intercapital Invest.

“A fost o sedinta cu o lichiditate foarte redusa, cu o volatilitate mica. Lumea adopta pozitii de asteptare pentru a vedea ce varianta se contureaza pentru viitor”, crede Mihai Chisu, broker la IFB Finwest.

Starea caracteristica a Bursei este aceea de asteptare, investitorii nu sunt foarte hotarati si sunt in continuare influentati de sterile venite din strinatate. ”Bursa a avut ieri o evolutie apatica, dominate de volume mici. Este o stare de asteptare la bursa, lumea zice sa se intre la cumparare, dar nimeni nu incepe, pentru ca se asteapta foarte mult clarificarea situatiei de afara. Nu este o tendinta foarte clara”, a explicat, pentru Wall-Street, brokerul Adrian Caramiha.

Lichiditatea Bursei, cel mai jos nivel din ultimele 19 luni

Indicii BVB nu au fost voarte volatili. Scaderile penmtru BET-C si BET-FI au fost de 0,52%, respective 0,51%, in timp ce indicele general al pietei a crescut cu 0,14 procente, pe fondul aprecierii BRD de aproape 1,5 procente.

Conjunctura internationala si investitorii straini dau tonul la Bucuresti

Specialistii din piata spun ca cele mai importante premise ce vor determina evolutia pietei de capital de la Bucuresti tin de ce se intampla pe bursele straine. O calmare a apelor afara va determina implicit reorientarea strainilor spre pietele emergente. Pana atunci, asteptarea si consolidarea sunt caracteristicile BVB.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.