3 Aprilie 2008 , 23:23 de Florin Barbuta in Business
Birul pe masina se bate cap in cap cu Codul silvic. O parte din bani vor ajunge si in fondul de reimpadurire

Banii din taxa de prima inmatriculare au destinatie, cel putin pe hartie, pentru masuri de protectie a mediului. Numai ca, in goana lor de a da o fata cat mai ecologica masurii impuse, guvernantii au destinat banii unor activitati ce intra in obligatia altor persoane.

Mai mult, neindeplinirea acestor obligatii poate duce la privarea de libertate a celor care nu respecta aceste obligatii. In proiectul de OUG a taxei auto sunt mai multe programe ce urmeaza sa fie finantate din banii colectati pe taxa de prima inmatriculare. Unul dintre acestea vizeaza o stimulare a innoirii parcului auto national, cu alte cuvinte, pentru finantarea programului "Rabla", unde se vor duce cei mai multi bani. Pistele pentru biciclisti se afla si ele printre aceste programe, fiind exclusiv placerea ministrului Mediului. Alte proiecte prevad: realizarea de spatii verzi in localitati, proiecte de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, geotermala si eoliana, proiecte privind producerea energiei din surse regenerabile, proiecte de renaturare a terenurilor scoase din patrimoniul natural. Un alt proiect in care vor intra banii din noua taxa priveste si impadurirea terenurilor degradate sau defrisate, desi exista o lege care prevede ca impadurirea se face de catre cel care a taiat padurea. Potrivit legislatiei in vigoare, fiecare proprietar are grija de padurea lui. Noul Cod Silvic (n.r. - Legea nr. 46/2008), adoptat de Parlament si publicat in Monitorul Oficial din nr. 238 din 27 martie 2008, spune ca proprietarii care defriseaza padurile trebuie sa le reimpadureasca in termen de 2 ani. In caz contrar aceasta constituie o infractiune silvica si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Circuitul taxei in natura.


Ultima ora din Business pe 9AM